Bossche Posse Bieren

Ik snap dat je bij een kleine brouwerij denkt aan lokaal bier.

Het bier is ook lokaal gebrouwen.

Schijndel, hoe lokaal wil je het hebben?

Het leuke bij het bier van Bossche Posse is dat een aantal bieren geïnspireerd is op internationale connecties. Een van de bieren werd bijvoorbeeld bedacht toen een collega mij vertelde over een biertje dat hij dronk in Brazilië. In de Verenigde Staten vond ik de perfecte smaak van een IPA, een Engelse biersoort. Wie goed zoekt in onderstaande bieren, zal nog een Engels biertype vinden. Het biertje waar het allemaal mee begon, vond zijn oorsprong dichtbij huis. Daar beginnen we mee.

Tripel

Het eerste biertje dat ik brouwde was een Tripel.
Gewoon recht-toe-recht-aan de klassieke Tripel smaak.
Aan het eerste recept dat ik gebruikte, heb ik niet veel meer hoeven schaven.
Zo gaat dat niet altijd, heb ik inmiddels ondervonden…

Een Tripel drink je samen met je vrienden in de tuin.
Bijvoorbeeld om de gezellige barbecue af te sluiten.
Maar stiekem vind ik elk moment goed voor een goede Tripel.

IPA

Voor mijn werk reis ik regelmatig naar de Verenigde Staten, vooral naar Texas en Kansas.
Na een werkdag ga ik dan vaak wat eten in een lokale pub.
Hier krijg je toch het mooiste BBQ vlees, en dat in combinatie met een goede IPA!
Omdat ik meestal alleen ben, neem ik vaak plaats aan de bar.
Gezellig en je hebt een mooi overzicht van de bieren die ze op de tap hebben.
Hier komt mijn liefde voor IPA’s vandaan.

De Amerikaanse IPA smaak heb ik geprobeerd na te bootsen in mijn eigen IPA.
Ik wilde wegblijven van een te hoge intense bitterheid en de focus leggen op de “citrus”bitterheid die je in de nadronk van dit bier kan vinden. En dat is best goed gelukt, moet ik zeggen.

Je drinkt deze juist TIJDENS een barbecue. Zeker als je het combineert met slow cooked spareribs, of een mooi gegrilde steak.
Maar zorgt dat je ook bij elke borrelgelegenheid een aantal koud legt.
De IPA is dan vaak erg populair!

Saison

Een collega vertelde mij eens uitgebreid over bier dat hij had gedronken in Brazilie.
Hij vertelde over een specifiek bier waar hij heel enthousiast over was.
Een bier met kaneel erin verwerkt.

Mijn volgende doel werd een bier brouwen met kaneel erin.
Dit is uiteindelijk de Saison geworden.

Deze Saison zou ik drinken als een van je eerste biertjes.
Open een Saison als je net met je posse aan de borrel begint.
Geniet van de smaak en op de heerlijke middag/avond met je vrienden.

Amber

Winnaar van een brouwtest met zwaardere jongens.
In elke vriendengroep zit natuurlijk een of meer zwaardere jongens.
Zo heeft de Bossche Posse de Amber.
Het zou de Amber goed staan als ik hem in een hele grote fles zou verkopen.
Maar niet al je dromen komen op dezelfde dag uit…

Zoals al mijn bieren drink je deze het liefst samen.
Je hoeft er niets bij te eten.
Je kunt gewoon van de smaak te genieten.
Een haardvuurtje zou het afmaken.